En av de mest populära blommorna att sätta i vas är tulpaner. Det är inte heller konstigt, eftersom tulpaner finns i en uppsjö av olika varianter och färgkombinationer. Alla kan alltså hitta sin favorit bland tulpanerna. Dessutom är tulpanerna i säsong under våren, när man som mest behöver få in lite färg och fräschet i hemmet efter den långa vintern. Precis som alla snittblommor har dock tulpaner en begränsad livslängd, och för att få njuta av deras prakt så länge som möjligt måste man ta hand om dem på bästa sätt.

Det första man bör göra när man har fått hem en bukett tulpaner är att skära bort ungefär en centimeter av stjälkens nedre del, för att ge blommorna en ny snittyta. Det är viktigt att man använder en vass kniv, och inte exempelvis en sax, eftersom saxen klämmer ihop stjälkens rör. Tulpanerna bör därefter stå i en vas fylld med kallt vatten, med sitt emballage fortfarande runt sig. Genom att de på detta sätt får dra till sig lite vatten under ungefär en timme, kommer de att stå rakt mycket längre.tulips-320151_960_720

När tulpanerna har fått dra sig kan du ta bort emballaget och arrangera dem som du vill ha dem. Se bara till att de står i en vas fylld med kallt vatten. Tulpanerna mår bra av att stå svalt, och inte i direkt solljus. De bör inte heller stå i närheten av frukt, eftersom frukter utsöndrar etylengas som gör att tulpanerna åldras snabbare.

När det har gått ungefär två dagar kan det vara en bra idé att ge tulpanerna en ny snittyta igen, och byta ut vattnet i vasen till nytt, kallt vatten. Precis som alla snittblommor bör tulpanerna inte stå utan vatten någon gång. Om du följer dessa råd kommer du att få ut den maximala livslängden från dina tulpaner.

Om du absolut inte har gröna fingrar, men ändå vill ha blommor i ditt hem, är plastblommor en bra lösning. De mer realistiska plastblommorna kan dock vara förvånansvärt dyra, så det kan vara en bra idé att försöka köpa dem begagnade. På Allaannonser.nu kan du enkelt leta på de flesta annonssidorna online med en enda sökning.