Känner du till blomsterspråket? Då kanske du tillhör en av de lyckliga som har fått ett meddelande med blommor och blad, eller som själv har skickat det till någon utvald. blommor finns i många olika arter och färger som symboliserar olika betydelser. Den mest kända är kanske en ensam röd ros – om du får en sådan av en person betyder det med största sannolikhet att den personen har en kärleksfull känsla till dig. Blomsterspråket finns noggrant nedtecknat så att du verkligen kan skicka iväg det meddelande du vill, på ett fantasifullt sätt.

iStock_000083553827_SmallDe olika betydelserna

Blomsterspråket är väl utvecklat även om många inte känner till särskilt många betydelser. Det som är bekant för de flesta människor är att tio röda rosor betyder kärlek och att många vita blommor – särskilt liljor – står för sorg. Vill du skicka ut en alldeles speciell hälsning? Säg ”jag älskar dig” med sju blommor i rosa, rött eller gult. Dessa tre färger är ansett att vara de romantiska färgerna inom blomspråket. Har du fått en rosa blomma skickad till dig? Grattis till högvinsten, det betyder nämligen ”du är mitt allt, jag är förälskad i dig och lovar dig trohet” om man översätter till detta känslofyllda språk. En sådan försändelse lär få det att pirra i bröstet på ett sätt som bara vinst på megalotto.com kan. Man kan skicka massor av olika meddelanden med hjälp av blomsterspråket, både till partners, familjemedlemmar och vänner. När gav du senast en betydelsefull blomma till en vän?

Speciella budskap med blommor

Att blomsterspråket är välutvecklat är ingen underdrift. Vill du säga ”usch, vad du är näsvis” på ett raffinerat sätt? Skicka en brännässla till personen i fråga. Har din relation blivit tröttsam och långtråkig, utan att du för den sakens skull vill göra slut? Skicka en gul tulpan som säger ”din kärlek är hopplös” i kombination med lite ljung som säger ”du är otacksam”. Har du tvärtom utvecklat känslor för en ny person i din omgivning men vet inte om du vågar säga det rakt ut? Ge personen en kärleksört som betyder ”får jag aldrig träffa dig ensam?”. Det finns ingen hejd på hur du kan kombinera detta blomsterspråk för att få fram dina tankar och åsikter på ett lite trevligare – och roligare – sätt än att bara prata. För att budskapet verkligen ska gå fram kan det vara bra att skicka med en liten manual eller antyda att mottagaren borde ta reda på mer information om just blomsterspråket.