Blommor kan komma i många former och skepnader i ett hem. Om du tycker om blommor i dess ursprungliga och fysiska form är det inga problem att hitta en bukett som passar bra som prydnad i köket, vardagsrummet eller till och med sovrummet. Vissa blommor kan odlas i krukor och blir en långvarig kompanjon i hemmet medan andra kan sättas i vas och håller bara i en vecka eller två. Oavsett vilka typer av blommor som är dina favoriter kan de alltid sätta lite extra färg på ett rum och är en förhållandevis billig men lyxig dekoration.

Om du gillar blommans form i allmänhet går det att ordna på andra sätt. Kanske går det inte att återskapa den levande blommans doft och fräscha utseende, men i gengäld finns det blommönster på sådant med betydligt längre livslängd. Ta bara prydnadsporslin som exempel. Genom att använda dig av porslin med blommönster på sätter du plötsligt lite färg på tillvaron och många anser att de är trevliga att titta på antingen som väggdekoration eller i en hylla. Naturligtvis går de också att plocka fram för att äta på om du vill piffa upp fikat eller middagen.

Watercolor flower pattern

En annan vanlig prydnadsdekoration är konst och där är blommönster ett populärt val. Oavsett om det är ett stilleben med en blomma som motiv eller en tavla av en äng med en stor variation av olika sorter är blomman ett av de vanligaste motiven för konstnärer. Det gör att du har en ständig bild av sommar och naturliv i ditt hem som gör det lättare att ta sig igenom de mörkaste vinterdagarna.

Om en tavla känns för futtigt för dig kan du slå på ännu större och dekorera hela väggen med blommor av olika slag. En fototapet gör det möjligt att välja ett eget motiv för att tapetsera din vägg och på så sätt ge ditt rum en helt ny prägel. Om du har en favoritfotograf kan du använda hans eller hennes bilder för att skapa en trevlig atmosfär, men det går lika bra att använda dina egna bilder så länge de är tillräckligt högupplösta. Det gör att du slipper tråkiga tapeter och istället får egna motiv – som en vacker vårblomma – att titta på.